| Hozzászólás | Időpont |
| (000480) Nagy Nikoleta | 2010.02.17 10:33:15 |
| Minden tökéletes itt így nem szólok bele. köszönöm. | |
| Hozzászólás | |
| (000429) Ritzl Andrea | 2009.12.19 13:30:34 |
| Kedves Oláh Gáborné! Rendőr tiszthelyettes képesítést szerezni a rendészeti szakközépiskolák érettségire épülő, kétéves nappali tagozatos szakképzésén van lehetőség. Hazánkban négy rendészeti szakközépiskola működik, helyileg ezek Miskolcon, Nagykovácsiban, Körmenden, ill. Szegeden találhatóak. A jelentkezés feltételeiről (18. életév betöltése, érettségi megléte stb.), valamint az egészségügyi és fizikai alkalmassági követelményekről bármely rendészeti szakközépiskola honlapján tájékozódhat. Különösen az egészségügyi követelményeket célszerű alaposan áttanulmányozni, ugyanis léteznek olyan egészségügyi kizáró okok, amelyek megléte esetén nem lehet rendőri pályára lépni. Rendőrtiszti képesítést a budapesti Rendőrtiszti Főiskola elvégzése ad, ahová szintén érettségi után lehet felvételizni és ahol a jelentkezőnek szintén különböző egészségügyi és fizikai alkalmassági kritériumoknak kell megfelelnie. Ezen képzésekre való bekerüléshez előnyt jelenthet, ha gyermeke nyolcadik osztály után egy középiskola rendészeti tagozatát választja és már itt tudatosan készül a pályára. Az adott iskolától függ, hogy milyen tanulmányi eredménnyel lehet oda bekerülni. Úgy gondolom, hogy a képességekkel kapcsolatos kérdéseket érdemes lenne egy pályaorientációs tanácsadóval is megvitatni. A tanácsadó kollégák elérhetőségét a www.eletpalya.afsz.hu honlapon találja, itt kiválaszthatja a lakhelyéhez legközelebb eső irodát. Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel: Ritzl Andrea Pályaorientációs tanácsadó TÁMOP 2.2.2. |
|
| Előzmény (000428) | Hozzászólás |
| (000428) Olah Gaborne | 2009.12.18 21:17:10 |
| A kisfiam hetedikes nagyon jó képességű,de nem szeret tanulni, hármasai négyesei vannak.Rendőr szeretne lenni,milyen iskolába menjen?Ott sokat kell majd tanulnia?Felveszik ilyen jegyekkel???Előre is köszönöm a választ. | |
| Hozzászólás | |
| (000387) Drágity Petra | 2009.11.06 08:50:10 |
| Ha nem próbálod meg akkor biztos,hogy nem fog sikerülni én csak hetedikes vagyok és én is nehezen tudom eldönteni mit is válasszak,otthon azt modják kevés vagyok hozzá de lehet,hogy sikerül! Hajrá!!! |
|
| Előzmény (000346) | Hozzászólás |
| (000348) Fekete Éva | 2009.09.01 14:07:16 |
| Kedves Tanácskérő! Elég általános volt a megfogalmazása, így elég nehéz bármit is mondanom. Többet, pontosabb információkat kellene tudnom Önről, a végzettségéről, a várható iskoláról, arról, hogy miért merültek fel Önben kétségek. Úgy gondolom, hogy hasznos lenne egy személyes beszélgetés. Ha van rá lehetősége kérem, keresse fel a lakhelye szerint illetékes pályaorientációs tanácsadó kollégát, akivel biztosan lehetősége lesz a felmerült kérdéseit alaposabban körüljárni. Elérhetőségeinket az alábbi linken találja: http://internet.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=epalya_tanacsadok_bemutatkozas Ezen kívül figyelmébe ajánlanám még az E-pályán működő Társalgó szobát is, ahol szintén tanácsadó kollégákkal tud beszélni. A chat szobában ügyeleti rendszer működik, ami azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig 08:00 és 16:00 között, és péntekenként 08:00 és 12:00 között állnak a tanácsadók a rendelkezésére. Remélem tudtam segíteni! Üdvözlettel: Fekete Éva, pályaorientációs tanácsadó TÁMOP 2.2.2. feketee@lab.hu |
|
| Hozzászólás | |
| (000346) whatsername72 | 2009.08.31 21:58:42 |
| Kedves Mindenki! Mi van akkor, ha már megtaláltam azt a pályát, amin el szeretnék indulni, ami a legjobban érdekel, amit nagyon szeretnék csinálni, de legbelül mégis azt érzem, hogy kevés vagyok hozzá. Hogy nem tudnám végigcsinálni. Hogy az első buktató után feladnám. Tegyük fel, hogy felvesznek. Aztán ha feladnám, ha nem bírnám tovább, akkor megérte küzdeni érte? Hogyan kaphatnék válaszokat, és hogyan lehetnék biztosabb magamban? Hogyan dönthetnék? |
|
| Hozzászólás | |