| Hozzászólás | Időpont |
| (000490) Dézsi Annamária | 2010.03.03 10:34:28 |
| Kedves Marian! Szociális igazgatást szakirányú továbbképzés keretében tanulhat. Szakirányú továbbképzésen az alap-, mesterfokozatot követően lehet részt venni. Ez a már megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, újabb végzettséget nem adó képzés, amely speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél kiadásával zárul. A jelenleg hatályos törvények szerint mindenki 12 államilag támogatot félévet vehet igénybe a felsőoktatásban, tehát elvileg önnek még rendelkezésére áll a szükséges 4 félv, mely alatt ezt el tudja végezni. Bármely képzési ciklusban, felsőfokú szakképzésben, szakirányú továbbképzésben folyó képzés lehet államilag támogatott, függetlenül annak munkarendjétől. Tehát a válasz elviekben igen, elvégezheti államilag támogatott formában, de az már más kérdés, hogy mely intézmények indítják ezt a továbbképzést, és milyen finanszírozási formában. Jelenlegi információim szerint a Budapesti Corvinus Egyetem indítja ezt a továbbképzést, ezért azt tanácsolom nálluk informálódjon, hogy ezen a szakon van-e lehtőség/létszámkeret arra, hogy ezt államillag támogatott formában végezhesse. Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel: Dézsi Annamária pályaorientációs tanácsadó TÁMOP 2.2.2 |
|
| Előzmény (000488) | Hozzászólás |
| (000488) Bodóné Kovács Marianna | 2010.03.03 09:21:01 |
| Érdeklődni szeretnék: Tanító végzettséggel rendelkezem, de családgondozóként dolgozom. A tanító szakot 8 félév alatt államilag támogatott képzésben végeztem. Most a munkahelyem finoman szólva kötelez arra, hogy végezzem el a szociális igazgatás szakot (4 félév), de természetesen anyagilag nem támogatják. A kérdésem az lenne, hogy mivel már 27 éves vagyok, nem végezhetem el ezt a képzést államilag támogatott formában, csak költségtérítéses képzésben? Válaszát előre is köszönve maradok tisztelettel: Mariann |
|
| Hozzászólás | |